Palletowerilta logistiikan apuvälineratkaisut

Toiseen lentokonehalleista muutti vuodenvaihteen tienoilla uusi yritys Lapualta. Palletower on osa kansainvälistä, Iso-Britanniassa toimivaa Palletower (GB) Ltd:ltä. Yhtiö valmistaa Kauhavan toimipisteessä logistiikan apuvälineitä, joista rullakot ovat päätuote. Lisäksi hallissa valmistuu verkko- ja pakettihäkkejä sekä ostos- ja varastokärryjä. Osa tuotteista lähtee vientiin, ja emoyhtiö onkin alansa globaali johtaja sekä jakelutuotteiden valmistaja, edustaja ja toimittaja. Toimintaa on yhteensä 30 eri maassa. Kauhavan yksikkö pyrkii vastaamaan Suomen, Venäjän ja Baltian maiden tilaustarpeesta.

Tuotteita toimitetaan muun muassa Tokmannille, Postille, Matkahuollolle, DHL:lle, Maximalle ja Heinolle. Yhtiö tarjoaa vakiotuotteiden lisäksi valmistuspalveluita eri toimialoille, jolloin voidaan räätälöidä eri tarpeisiin myös mittatilaustuotteita, esimerkiksi terveydenhuollon toimijoille.
Henkilöstön määrä Kauhavalla vaihtelee. Käyntihetkellä työskenteli 2 henkeä tuotannossa ja heidän lisäkseen myynnissä ja tuotannosta vastaavana 2 henkilöä. Kiireapuna käytetään tällä hetkellä vuokratyövoimaa. Kauhavalle muutto tarjosi yhtiölle suuremmat toimitilat, jotka osaltaan mahdollistavat kasvun ja suunnitelmissa onkin tulevaisuudessa työllistää lisää henkilöitä Kauhavalle.

Keskustellessa tuotannosta vastaavan Harri Tervasmäen kanssa tulee selväksi, että toimitilat olivat juuri sitä mitä he kaipasivatkin, ja niiden avaruus ja sopivat toimisto- ja sosiaalitilat palvelevat heitä nyt todella hyvin. Suuret ja korkeat ovet ja hyvät piha-alueet mahdollistavat sujuvan tavaran lastauksen ja purun. Lisätila mahdollistaa nyt myös sen, että materiaalit voidaan ottaa kaikki heti sisätiloihin ja toiminnan kehittämiseen ja muovaamiseen riittää lattiapinta-alaa.

Uutena toimijana yhteistyö muiden alueen vuokralaisten kanssa on vasta alkutekijöissään. Erityisesti lounasravintolaa kaivattaisiin myös Harrin mielestä, se toisi vaihtelua eväiden syöntiin ja usein ei tule lähdettyä kylälle syömään. Tämän eteen meillä LSK:lla onkin selvitystä tehty mutta vielä ei ole ratkaisua eri tahojen kiinnostuksesta huolimatta löytynyt. Jatketaan siis hihat heiluen, jotta tähän asiaan saadaan piakkoin parannus!

Mikäli logistiikka-alan tuotteet kiinnostavat, Palletowerin verkkosivuilta löytyy kattava tuotevalikoima, josta varmasti löytyy jokaiseen tarpeeseen ratkaisu!

Tutustu yritykseen lisää: palletower.com

 

Scroll to Top