Kuljetusliike Veljekset Harju huoltaa kalustonsa LSK:lla

 

Yllätimme vuokralaisemme Kuljetusliike Veljekset Harju Oy:n omistajan Kalle Harjun autonhuoltopuuhista ja päätimme kysellä mitä yrityksen kevääseen kuuluu.

Yrityksen arkihan kuluu tieliikenteen tavarakuljetusten parissa, erikoistuen vaihtolava- ja liemirehukuljetuksiin.

Kuljetusyritys tuli LSK Business Parkiin vuokralle lentoaseman pesuhalliin talvella 2016. Huoltohalli sijaitsi silloin Seinäjoella ja toiminnan kasvaessa he tarvitsivat lisää tilaa lähempää kotoa. Yritystoiminta on kahden veljeksen käsissä ja heistä Kalle oli aiemmin työskennellyt Finavian palveluksessa, ja vuokrakohteeksi valikoitunut pesuhalli oli siksi ennestään tuttu, ja sopivaksi tiedetty. Hallissa pesujen lisäksi huolletaan ja korjataan kalustoa ja siinä yrittäjät ovatkin pystyneet olla aika omavaraisia. Toimitilasta ja sen sijainnista on yrityksessä pidetty kovasti. Ainoana puutteena he kokevat raskaan kaluston varaosien huonon saannin kotipaikkakunnalta, joka haastaa korjaustoimintaa ja sen nopeita tarpeita. Myös yrittäjien aika on tunnetusti rajallinen, eli myös huoltopalveluita voisi saada lähempää kuin Seinäjoelta. Yrityksellä on toinen hallitila vuokralla Seinäjoella, joten se hieman osaltaan helpottaa huoltojakin.

Alkuun veljekset hoitivat kuljetukset itse mutta pian tuli tarve työllistämiseen, ja nykyään työntekijöitä on jo kuusi. Myös autojen määrä on kasvanut, nyt liikenteessä on viisi autoa ja kalustoa on uusittu säännöllisin väliajoin.

Tällä hetkellä kustannusten kasvu osuu kuljetusalaan kipeästi, ja lähiaikojen tavoitteena onkin suurten kasvutavoitteiden sijaan pitää toiminta vakaana ja kannattavana.

LSK:lle yritys on toiminut hyvänä kumppanina omien kuljetustarpeiden hoitamiseen, ja niin konttien siirrot kuin kiihdytysradan katsomoiden ja kaidekivien kuljetuskin on hoitunut nopeilla aikatauluilla. Myös talviajan aurauksissa yritys on toisinaan paikannut LSK:n henkilökuntaa. Yritys tekee paljon yhteistyötä myös alueen muiden vuokralaisten ja tapahtumajärjestäjien kanssa.

 

Scroll to Top