Kokkolan asevarikko myyty Kokkolan kaupungille

Kokkolan kaupunki ja LSK Business Park allekirjoittivat eilen kauppakirjan Puolustusvoimien entisen varikon kaupasta.
Kokkolan keskustan ja suurteollisuusalueen välissä Santahaassa sijaitseva 78 hehtaarin alue on vaihtanut omistajaa. Alueella on puustoa ja noin 60 puolustusvoimien vanhaa rakennusta, joita on käytetty viime vuosina vuokraustoimintaan. Kokkolan kaupunki kaavailee alueelle tällä hetkellä ensisijaisesti virkistysaluetta kuntalaisten monipuoliseen käyttöön.
”Kaupan vaikutus LSK Business Parkille on monella tapaa merkittävä”, kertoo toimitusjohtaja Mika Marjamäki.
”Kokkolan alueen liikevaihdon poistuminen aiheuttaa toki talousvaikutuksia, mutta siitä luopuminen vapauttaa runsaasti resursseja Kauhavan 420 hehtaarin alueen täysipainoiseen kehittämistyöhön, ja yrityksen yritys- ja tapahtumapuistostrategian toteuttamiseen, jota yritys pitää tällä hetkellä tärkeimpänä kulmakivenään”, Marjamäki jatkaa.
Lisäksi LSK Business Park on myös tyytyväinen siihen että uusi omistaja on taho, jolla on resurssit ja tahto vaalia alueen vuosikymmenten historiaa sotien ajalta saakka.
Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattilan, Pihlajamaan ja Marjamäen lisäksi kauppakirjan allekirjoitti Hallintojohtaja Ben Weizmann ja kaupanvahvistajana toimi Kaupungingeodeetti Matti Kivistö.
Scroll to Top