Junki-pajalta uusi suunta elämään

Syksyllä 2019 LSK:n kuljetuskeskukseen saapui vuokralaiseksi nykyisin Kauhavan kaupungin hallinnoima työpaja Junki. Muutto vanhoista tiloista LSK:lle tuli aikoinaan ajankohtaiseksi, koska vanhat tilat jäivät pieniksi. Maarit Moilanen kertookin, että uusiin tiloihin on kotiuduttu hyvin. Laajasti tunnetulle LSK:n alueelle on helppo löytää ja ollaan mukavan lähellä keskustaa.

Työpajatoiminta sijoittuu välityömarkkinoille työttömyyden ja työpaikan välimaastoon, jossa pajalle tulevan henkilön elämäntilanteessa voi ajankohtaista olla vaikkapa uuden alan opiskelu, työpaikan vaihtaminen, oman osaamisen päivittäminen tai yleensäkin uuden suunnan hakeminen elämään. Asiakkaat ovat kaiken ikäisiä ja eteenpäin työllistytään hyvin; esimerkiksi nuorista noin neljä viidestä lähtee jakson päätteeksi opiskelemaan tai töihin. Työmarkkinoiden tilanne Kauhavalla ja lähialueilla on tällä hetkellä hyvä.

Työ- ja yksilövalmentajien ohjauksessa pajalla ollaan keskimäärin puoli vuotta, mutta välillä pari viikkoakin riittää. Toimintaan tullaan asiakkaaksi useita eri reittejä; esimerkiksi etsivä nuorisotyö, TE-palvelut ja sosiaalitoimi voivat suositella asiakkaalle pajajaksoa. Verkostoyhteistyöllä on keskeinen merkitys työpajatoiminnassa. Tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat mm. sosiaali- ja terveyspalvelut, TE-toimi, etsivä nuorisotyö, nuorten ohjaus- ja palveluverkosto, oppilaitokset, Kauhavan kaupunki, Kauhavan alueen yritykset ja yhdistykset, KELA ja valtakunnallinen työpajayhdistys.

Arkinen toiminta on hyvin käytännönläheistä. Pajalle uusittiin lähes kaikki tilat toimintaa vastaavaksi ja niistä onkin tullut varsin viihtyisät. Junkilla on ammattitason puu- ja metallitöiden osastot sekä maalaamo, joissa työskennellään alihankintatehtävissä yrityksille, korjataan ja pintakäsitellään yksityisasiakkaiden kalusteita ja tehdään monenlaisia tilaustöitä linnunpöntöistä aitaelementteihin ja varastorakennuksiin. Tilat sisältävät myös pesulan, opetuskeittiön sekä kädentaidon pajan. Hyvinvointialueen posti- ja pakettiliikenne hoituu ostopalveluna eli logistiikka-alalle suuntautumiseen saa maistiaisia, mikäli ala on kiinnostuksen kohteena.

Junkin auto-osaston palvelut sisältävät mm. renkaidenvaihdot, henkilöautojen käsinpesut ja vahaukset, autojen sisäpuhdistukset sekä pienimuotoiset huollot.

Tutustu toimintaan lisää ja ota yhteyttä: tyopajajunki.fi

Scroll to Top