Järvilakeuden kansalaisopisto mukana elämän mittaisella opintiellä!

Järvilakeuden kansalaisopisto – löydä elämäsi uusi kurssi!

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää vapaan sivistystyön koulutusta Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella. Vapaa sivistystyö on valtion rahoittamaa koulutustoimintaa, joka edistää yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa, aktiivista kansalaisuutta, ihmisten monipuolista kehittymistä ja hyvinvointia. Opistoa ylläpitää Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys ry, jonka jäseniä alueen kunnat ovat.

Järvilakeuden kansalaisopistossa voi matalalla kynnyksellä opiskella mm. kädentaitoja, kuvataidetta, musiikkia, tanssia, teatteria, digitaitoja, liikuntaa ja kieliä. Taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille järjestetään teatteritaiteesta. Vuosittain järjestetään satoja kursseja, jotka tavoittavat tuhansia eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia osallistujia.

Opiston toimistopalvelut on keskitetty keväällä 2015 LSK Business Parkin Kurssiosaston 1. kerrokseen. Sosiaalitilat, keittiö ja kokoustila ovat yhteiset Aisaparin kanssa. Toimistolla työskentelee rehtorin lisäksi kaksi toimistosihteeriä ja kaksi koulutussuunnittelijaa. Opistolla on myös kaksi päätoimista opettajaa (musiikista ja kädentaidoista), yli 100 tuntiopettajaa ja vaihteleva määrä hanketyöntekijöitä. Opiston hallinnoimia hankkeita rahoittavat mm. Leader Aisapari, Opetushallitus, STEA ja Suomen kulttuurirahasto.

Järvilakeuden kansalaisopistolla on käytössä kurssitiloja Hävittäjälentolaivueessa, jossa järjestetään mm. kudonnan ja keramiikan opetusta. Lentokentän laidalla Ylivieskatien varrella sijaitseva entinen Lillbackan lentoterminaali, nykyinen Kurssikeskus Mutteri, tarjoaa myös hyvät puitteet monenlaiseen kurssitoimintaan. LSK Business Parkin tilojen lisäksi Järvilakeuden kansalaisopiston kurssit kokoontuvat mm. kouluilla ja kylätaloilla ympäri opiston toiminta-aluetta. Harrastukset ja opiskelumahdollisuudet viedään lähipalveluna ihmisten luo. Rehtori Leea Kedon mukaan LSK:n alue on inspiroiva työympäristö, joka saattaisi soveltua myös eri kulttuurialojen toimijoille.

Opiston väki on avoin kaikenlaisen yhteistyön lisääntymiseen LSK Business Parkin toimijoiden kesken. Opisto on ketterä kumppani esimerkiksi lyhytkurssin tai luennon järjestelyissä. Jos organisaatiollanne on tarvetta esimerkiksi ensiapu-, työturvallisuus- tai järjestyksenvalvojakursseille, kannattaa olla opistoon yhteyksissä.

Opisto on mielellään mukana myös tuomassa LSK Business Parkin arvokasta historiaa laajempaan tietoisuuteen. Syksyllä 2021 opisto järjesti LSK:n auditoriossa luennon Kauhavan Lentosotakoulun historiasta ja kevääksi 2022 on suunnitteilla kaikille avoin opastettu kiertokäynti alueelle.

www.jarvilakeus.fi

FB: Järvilakeuden kansalaisopisto

#jarvilakeus #jarvilakeudenkansalaisopisto #löydäelämäsiuusikurssi #kansalaisopistot #kauhava #evijarvi #lappajarvi

Kuvat Rosanna Kunnari

Scroll to Top