FHRA Kauhavan kiihdytysradan kumppanina

Finnish Hot Rod Associaton ry:n eli FHRA:n omistama FHRA Marketing Oy on ollut vuokralaisena LSK Business Parkissa vuodesta 2018. FHRA joutui jättämään Alastaron moottoriradan ja kiihdytysajolle löytyikin pian uusi paikka Kauhavan lentokentältä LSK Business Parkista. Kiihdytyssuora ja ratahanke etenivät yhteistyössä nopeasti ja jo vuonna 2018 loppukaudesta pääsimme ajamaan ensimmäiset SM-kisat Kauhavalla. Rata täyttää FIA ja FIM-vaatimukset ja FHRA järjesti ensimmäisen EM-osakilpailun kesällä 2019!

FHRA Marketing Oy:n toimiala on tapahtumatuotanto. Vakituista henkilökuntaa on normaalisti 5 henkeä. Kilpailutoiminta tapahtuu pääasiallisesti vapaaehtoisvoimin. FHRA:lla on noin 50–150 vapaaehtoista, joiden avulla suuretkin tapahtumat saadaan tuotettua. FHRA järjestää vuosittain noin 20 tapahtumaa ympäri Suomea. Tapahtumat ovat kaikki ajoneuvoharrastamiseen liittyviä. FHRA järjestää kiihdytysajon SM-sarjaa, pohjoismaista EDRS-sarjaa sekä yhtä EM-sarjan osakilpailua. Lisäksi näyttelyt, cruising-kokoontumiset ja katukiihdytystapahtumat kuuluvat isona osana toimintaan. Suurimpia tapahtumia ovat pitkät perinteet omaava American Car Show Helsingin Messukeskuksessa pääsiäisenä ja Nitro Nationals EM-osakilpailu, joka järjestetään perinteisesti heinäkuun alussa. Korona-aikana he eivät ole näitä suurimpia tapahtumia päässeet rajoitusten vuoksi järjestämään, mutta usko kauteen 2022 on kova. Finnish Hot Rod Association FHRA ry täyttää myös komeat 50 vuotta.

FHRA:n Kaisa Lökforsin ja Esko Raisvuon mukaan yhteistyö LSK Business Parkin kanssa on ollut erittäin joustavaa näinä vaikeina aikoina ja FHRA on sopinut pitkäkestoisen ja hyvän sopimuksen LSK Business Parkin kanssa. Molemmilla osapuolilla on tahtotila kehittää kiihdytysratahanketta eteenpäin pitkällä näkymällä. Kauhavan lentokenttä ja Maailman pohjoisin kansainvälisten kisojen suorituspaikka omaavat rajattomat mahdollisuuden kehittää alueelle kansainvälisesti arvostetut puitteet lajille.

FHRA pitää toimistoaan Helsingissä, mutta Kauhavalle rakennettu kiihdytysrata on FHRA:lle monella tapaa tärkeä. Rata on Suomessa ainoa paikka, jossa FHRA voi järjestää FIA ja FIM EM-osakilpailua. Lisäksi LSK Business Park tarjoaa heille varastotilaa sekä majoituskapasiteettia niin vapaaehtoisille kuin tapahtumayleisöllekin. LSK Business Park on sijainniltaan hyvien yhteyksien päässä ja rata-alue on lähellä niin LSK Business Parkin omia palveluita kuin Kauhavan kaupungin keskustaa.

Lukuisat kisatiimit ovat myös löytäneet LSK Business Parkista talvisäilytystilaa kisakalustolleen.

FHRA tarvitsee tapahtumatuotannon tuekseen majoitus- ja ravintolapalveluita, lipunmyynti- ja järjestyksenvalvontapalveluita. Palvelut pyritään hankkimaan aina tapahtuma-alueen lähiseudulta.

Tapahtumatuotannon infrastruktuuria tuottavia yrityksiä ja palveluita, kuten led-näyttöjä, äänentoistoa sekä valaistusta tuottavat yritykset toimisivat heidän mukaansa hienosti alueella ja täydentäisivät hyvin palveluvalikoimaa.

FHRA.fi I LinkedIn I FHRA Facebook I ACS Facebook I Twitter I FHRA Instagram I ACS Instagram I YouTube I

Kuvat: FHRA

 

 

Scroll to Top