Aisapari tukee kehittämisessä ja rahoituksessa

Aisapari on kuuden eteläpohjalaisen kunnan yhteinen kehittämisyhdistys, Leader-ryhmä, jonka ydintehtävä on neuvoa, tukea ja rahoittaa yritysten, yhdistysten ja muiden yhteisöjen investointeja ja kehittämishankkeita.  Aisapari rahoittaa hankkeita muille, mutta toimii myös itse hankkeiden toteuttana ja hallinnoijana. Aisapari järjestää myös monimuotoista toimintaa yhdessä kumppanien kanssa.

Kauhavalla Aisaparin toimisto sijaitsee Kurssiosastolla 1. kerroksessa. Toimisto löytyy myös Alajärveltä, ja etätyöpiste Lapualta. Henkilöstön määrä on tällä hetkellä seitsemän, ja työntekijät työskentelevät eri toimistoilla tilanteen mukaan. Aisapari muutti LSK Business Parkiin 2015 alussa Yrittäjäopistolta. Silloiset tilat tarvittiin muiden väistötiloiksi ja uusi ratkaisu löytyi läheltä, ja uusissa tiloissa toimivat tuolloin jo Järvilakeuden kansalaisopisto ja oppisopimustoimisto Sopeva, jotka olivat naapuritoimistoissa jo Yrittäjäopiston aikanakin. Sopevan toiminta Kauhavalla lopetettiin myöhemmin. Kansalaisopiston kanssa Aisaparilla on yhteiset tauko- ja keittiötilat ja muut sosiaalitilat sekä arkisto. Toimistot ovat samalla käytävällä ja neuvottelutiloissa järjestetään myös pienimuotoisia kokouksia ja koulutuksia.

Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää kertoo Aisaparin väen viihtyneen alueella hyvin, tilat ovat olleet tarkoituksenmukaiset ja riittävän kokoiset ja työpisteitä on henkilöstölle riittävästi. Parkkitilaa löytyy runsaasti ja asiakkaiden on helppo saapua asioimaan toimistolle. LSK Business Parkissa olon aikana toiminta on kasvanut ja työntekijöitä on tullut lisää. Etätyö on ollut myös Aisaparin toiminnassa suuressa roolissa ja koulutukset on viety verkkoon. Nyt ollaan onneksi jo tilanteessa jossa toimistoille paluu on ajankohtaista. Etätyö kuitenkin on muokannut työelämää osin pysyvästikin ja aika näyttää miten arki muotoutuu.

Aisaparin mielestä kaikenlaiset yritykset ja yhteisöt ovat tervetulleita heidän kumppanikseen LSK:n toimitiloihin. On heidän ydinosaamistaan tukea uutta tai kehittyvää, investoivaa yrittäjyyttä joten senkin puolesta tukitoimet ovat täällä jo valmiina.

Rahoitettuihin hankkeisiin voi tutustua osoitteissa:

https://www.aisapari.net/kategoriat/yritysryhma/

https://www.aisapari.net/kategoriat/elinkeinollinen/

https://www.aisapari.net/kategoriat/yritystuet/

Esite Aisaparin toiminnasta:

https://issuu.com/leaderaisapari/docs/aisapari_2021/1?ff=true

 

 

 

Scroll to Top